Smartindy Blog bejegzés oldal

Oldal fejléc

Ipari digitalizáció – adatból információ: ez a Smart in-Flow

Ipari digitalizáció – adatból információ: ez a Smart in-Flow

Adatvezérelt vagy helyesebben: információ vezérelt tervezés és döntéshozatal jó minőségű, valamint valós idejű információk alapján lehetséges. Hogyan állítsunk elő adatból információt?

A kis és középvállalatok digitalizációjának problémái

A korszerű vállalatirányítási, termelésirányítási és egyéb informatikai rendszerek működésükhöz rengeteg adatot igényelnek. Sokszor ezeket az adatokat olyan személyeknek kell rögzítenie, akik csak ideiglenesen dolgoznak az adott pozícióban, így nehézkes a megfelelő képzésük. (pl. diákok, bérelt munkaerő vagy éppen a fluktuáció miatt).

Sokszor ezek a rendszerek szigetszerűen működnek, azaz egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan „beszélgetnek” egymással.

A magyarországi vállalatok további jellemzője, hogy többféle, különböző generációhoz tartozó gépeket, gépsorokat üzemeltetnek a termelésben. Ezek egymás között csak elvétve képesek kommunikálni, az pedig végképp ritkaság számba megy, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni az informatikai rendszerekkel.

Mi lehet a hatékony megoldás?

Hogyan oldjuk meg ezeket a problémákat? Vásároljunk korszerű új gépsorokat, melyek „ipar 4.0 megfelelőséggel rendelkeznek”? Dobjuk ki az egyébként teljesen funkcionális jelenleg használt berendezéseinket? 

Ez egy jó ötlet is lehetne, de gyakorlatiasan gondolkodva kevesek kiváltsága egy ilyen megoldás, hiszen nagyon magasak lehetnek mind a beruházási költségek, mind az átállással járó szervezeti költségek.

A válaszon mi is sokat törtük a fejünket. Olyan megoldást kerestünk, mely nem igényel alapvető technológiai váltást a termelésben, mégis jelentős hozzáadott értéket teremt a vállalatok számára.  Végül megoldásként létrehoztuk a Smart in-Flow platformot.

Mi is ez a Smart in-Flow?

A Smart in-Flow egy olyan IoT platform, amelynek segítségével:

  • „felokosíthatók” a régebbi generációs gépek, amelyek így szenzorokkal képesek adatokat szolgáltatni a gyártási paraméterekről, illetve vezérelhetők, automatizálhatók is akár emberi beavatkozás nélkül;
  • mint egy idegközpont, képes egy hálózatba integrálni a szigetszerűen működő informatikai rendszereket, amelyek ily módon adatot tudnak cserélni egymással, kiküszöbölve a többszörös és párhuzamos adatrögzítéseket;
  •  a különböző platformokról (például gépsorokról, kamerarendszerből, ERP rendszerből) származó adatokból képes algoritmusokkal és akár mesterséges intelligenciával olyan információt előállítani, melyek alapján döntéseket hozhatunk, folyamatokat, vagy gépeket vezérelhetünk, tervezhetünk vagy stratégiát alkothatunk;
  • lépésről-lépésre, skálázható módon, gyorsan megtérülő beruházás mellett és  alacsony kockázattal kezdhetünk el ipari digitalizációs és ipar 4.0 projekteket.

Ipari digitalizáció - esély a versenyképes jövőért

Ha szeretnél többet megtudni a Smart in-Flow platformról, vagy szeretnél szakértőinkkel beszélgetni a cégednél megvalósítható ipari digitalizációs megoldásokról, akkor lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!

Telefonon:

+36 1 433 2652

+36 1 433 2653

Vagy e-mailben:

info@smartindy.hu

Cikk lábléc