Smartindy Blog bejegzés oldal

Oldal fejléc

Smartindy - okos jövőt jelent!

Smartindy - okos jövőt jelent!

Több, mint 20 éves pályafutásunk alatt folyamatosan fejlődtünk, amely még most sem állt meg. Sőt, újabb és újabb technológiákat alkalmazunk annak érdekében, hogy partnereinknek még korszerűbb megoldásokat nyújthassunk. Úgy érezzük, a technológia fejlődésével lépést tudunk tartani, és már most, a jelenben is jövőbemutató megoldásokat kínálunk. Ezért lett a megújult Smartindy szlogenje okos jövőt jelent!

Kezdetek

1998-ban Elektrodinamika Bt. néven kezdtük meg működésünket, ekkor még leginkább vonalkódtechnikával foglalkoztunk. Vonalkódolvasókat, címkenyomtatókat szervizeltünk, vonalkódos kasszarendszereket fejlesztettünk.

Később úgy éreztük, szükségünk lenne a cégnév mellett egy márkára is, ami kifejezi azt, mivel foglalkozunk. 2004-ben így lettünk Vonalkód Centrum Kft. egy olyan logóval, amely a vonalkódos tevékenységeinket láttatta. Ekkor már teljeskörű vonalkódtechnikai hardverforgalmazást és -szolgáltatást végeztünk, emellett kifejlesztettük a mobil adatgyűjtési, a raktárirányítás és termelés nyomonkövetési rendszereinket is.

Fejlődő technológia - bővülő eszköztár

2011-ben Magyarországon az első cégek között voltunk, akiknél megjelentek az RFID, vagyis rádiófrekvenciás azonosítás alapú megoldások, például a raktár- és termeléskövetés, illetve további egyedi megoldások. Ettől kezdve kiléptünk a vonalkódos azonosítás „bűvköréből”, és természetesen ilyen irányú szolgáltatásaink mellett elkezdtünk más területen is fejlődni. A sok-sok év alatt oly mértékű volt ez a változás, hogy úgy éreztük, a Vonalkód Centrum név már nem fedi le mindazt, amivel foglalkozunk.

Fejlődő technológia - bővülő eszköztár
Smartindy - okos jövőt jelent!

Változó név

Új, kifejezőbb név kellett! Megalkottuk a Smartindy elnevezést, ami a smart industry (okos ipar) kifejezés szójátékával hivatott bemutatni minket.

A Smartindy három jelenlegi irányvonala az AUTO-ID, az ipar 4.0 és a Smart in-Flow IoT platform, azonban a fő cél most sem változott: partnereink problémáira segítünk megtalálni a lehető legjobb és leggyakorlatiasabb megoldást.

Míg valakinek elegendő néhány vonalkódolvasó, másoknak teljesen komplex, egyedi szoftverekkel “felokosított” komplex , integráltan működő adatgyűjtésre és digitalizált rendszerekre van szüksége.

Smartindy - okos jövőt jelent!

Mi mindkettőben, sőt, a kettő között lévő rendkívül széles skálán is jelen vagyunk. Jövőbemutató megoldásokat nyújtunk a jelenben, valamint az okos jövőt mi jelentjük. Ezért is azonosítjuk magunkat így: a Smartindy okos jövőt jelent!

Cikk lábléc