RFID a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

RFID

 
RFID

Az RFID - rádiófrekvenciás azonosítás - technológia kivételes lehetőséget kínál az adatgyűjtésben, alkalmas a nagy tömegű termékazonosításra, leltározásra, nyomonkövetésre. A vonalkódtól eltérően nem csak cikkek szerinti, hanem egyedi azonosításra ad lehetőséget és az RFID azonosításnál nem szükséges rálátni az azonosítóra.

 

További információ

A rádiófrekvenciás azonosítás – RFID – a tag-ek és RFID eszközök árának csökkenésével egyre több alkalmazásban válik elérhetővé. Napjainkban már olyan területeken is rentábilissá válik a használata, ahol eddig ez gazdasági megfontolások miatt szóba sem jöhetett.

Mi szükséges egy jól működő RFID rendszerhez?

A megbízható és a célkitűzéseket maradéktalanul megvalósító RFID rendszer kiépítéséhez szükség van az alábbiakra:

RFID tag, RFID címke

Az azonosító adatokat tároló komponens, melynek kiválasztása a többi műszaki berendezés (RFID olvasó, RFID adatgyűjtő, RFID nyomtató) és környezeti tényező együttes vizsgálatával lehetséges.

RFID olvasó

Amely a tag-ben tárolt adatok olvasását és azok eljuttatását fogja végezni az informatikai rendszer felé.

RFID mobil adatgyűjtő

Mely a mobil munkát végző munkatársak feladatait fogja segíteni. A munkavégzés helyszínén írhatók/olvashatók az RFID adatok, melyek teljes vagy részleges feldolgozása is megtörténik az RFID adatgyűjtőn az informatikai háttérrendszer számára.

RFID címkenyomtató

Ez a papír vagy szintetikus hordozóba laminált chipek kódolását is elvégzi, amellett, hogy egy lépcsőben vonalkód vagy szöveges adat is nyomtatásra kerülhet a felületre.

Mi alapján érdemes RFID eszközöket választani?

A Smartindy 1998-óta elismert szakértője az RFID technológiának. A vitathatatlanul olcsó, ámbár sok esetben nem kiforrott távol-keleti gyártók termékei helyett az európai és amerikai gyártók RFID eszközeiből építjük a rendszereinket és ezek megvásárlását is javasoljuk. Ezek előnyei a

  • stabil gyártói háttér
  • stabil garanciális és szerviz háttér
  • kimondottan magas színvonalú terméktámogatás

Talán elsőre nem nyilvánvaló, de a terméktámogatás a legfontosabb ezek közül. Az RFID eszközök integrálása nagyon sok buktatót rejt. A hatékony terméktámogatás nélkül nem egy projektet láttunk elbukni, melynek alacsonyabb áru eszközei gyakorlatilag végül nulla értéket képviseltek.

Mivel körültekintő tervezést és akár tesztelést igényel a megfelelő RFID eszközök kiválasztása, ajánljuk RFID szakértő kollégáink megkeresését, az alapos felmérés, tanácsadás és segítség nyújtásához!