Smartindy Blog bejegzés oldal

Oldal fejléc

WING Expresszel profi WLAN gazdaságosan

WING Expresszel profi WLAN gazdaságosan

A WING Expressz hatékony WLAN kezelést biztosít a kis és közepes vállalatoknak is. A ZEBRA (korábban Motorola) portfoliója immár lefelé bővül, így más kisebb hálózatok esetén is kifizetődő lehet a profizmusra törekedni. Szakértő kollégánk, Borók Imre cikke összehasonlítja a ZEBRA WING Expressz megoldását a konzumer kategóriás “SOHO” WLAN tudásával.

Bár már 2014 júliusban bemutatták, a hazai piacon csak az elmúlt hetekben jelent meg a korábbi Motorola, a fúziót követően Zebra legújabb vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) megoldása, amely könnyű kezelhetőséget és telepíthetőséget biztosít, a funkcionalitás feláldozása nélkül. Az új WING Expressz kifejezetten a kis- és közepes méretű vállalkozások igényeinek kompromisszumok nélküli kielégítésére készült.

WLAN – WING Expressz előnyei a KKV szektorban

A dinamikusan növekvő kis és középvállalkozások a fejlődés azon szakaszában, amikor már nem támaszkodhatnak a konzumer kategória eszközeire, túl nagy lépésként élik meg az átállást a professzionális eszközök irányába. Az átállás magas költségeit tovább növeli a fenntartási költségek. A nagyvállalati WLAN megoldások általában nagy szakértelmet kívánnak mind a telepítés, mind az üzemeltetés során. A ZEBRA felismerve a helyzetet, egy gazdaságos, mégis minden, a szektor részéről felmerülő igényt kielégítő változatát alkotta meg az aktuális WING szoftvernek. Ennek lett a neve WING Expressz.

A Wing Express gyakorlatilag nem igényel nagymértékű támogatást. Egy könnyen használható, könnyen érthető grafikus felhasználói felület, amely leegyszerűsíti a WLAN menedzsment funkciókat. A Wing Express versenyképes árképzési modellt alkalmaz, miközben továbbra is olyan hálózati szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek intelligenciája biztosít minden adatátvitelt hatékonyan és biztonságosan, felülmúlhatatlan vezeték nélküli teljesítmény mellett.

Wing Express lehetővé teszi egyidejűleg akár 25db hozzáférési pont (AP) kezelését a teljes hálózaton keresztül. Így nincs szükség a vezérlő berendezésre, egyszerűbb telepítés alacsonyabb költségek mellett. A hozzáférési pontok automatikusan felfedezik egymást a hálózaton, akár percek alatt.

Miért válasszuk a ZEBRA WING Expressz WLAN-t az olcsó konzumer WLAN helyett?

A konzumer vagy más néven “SOHO” (Home and Office) WLAN eszközök a nevükből adódóan otthoni és irodai kis hálózatok kiszolgálására lettek tervezve. Olyan komplex feladatokra, mint nagyszámú mobil eszköz egyidejű kiszolgálása nem, vagy csak nagyon korlátozottan alkalmasak.

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk a leglényegesebb különbségeket.

Konzumer kategória WING EXPRESS ENTERPRISE
Korlátozott AP választás (rádiók száma),
jellemzően csak beltéri egységek érhetőek el
 Széles AP portfolio single/dual rádiós eszközökből,
beltéri és kültéri modellek is elérhetőek
Alacsony RF teljesítmény: 10-15 dbm Magas rádió teljesítmény: 22+ dbm – jobb lefedettség
Kevés kliensre tervezve Magas kliensszámra tervezve, az ügyfelek különböző célokra használhatják az infrastruktúrát
Egyszerű router funkciók, alacsony skálázhatóság Akár 1024db AP-t is kiszolgálhat
Roaming támogatás nincs Zökkenőmentes, gyors roaming az AP-k között
RF Management, automatikus csatorna -, és teljesítmény állítás nem jellemző RF Management, automatikus csatorna -, és teljesítmény állítás
Kialakítható (virtuális) hálózatok száma alacsony Akár 8 (virtuális) hálózat kialakítható

Milyen WLAN eszközökből építhetünk vezeték nélküli hálózatot?

A ZEBRA (korábban Motorola) széles portfóliót tett elérhetővé a WING Expresszel. Legyen szó bármilyen rendeltetésű WLAN hálózatról, a KKV igényeket messzemenően lefedik az elérhető WLAN eszközök.

WLAN – kinek érdemes WING Expressz megoldásban gondolkodni?

  • Kis és közepes irodáknak, iroda házaknak, ahol virtuális hálózatokat kell létrehozni (pl. több cég, vagy vendéghálózat)
  • Közepes raktáraknak és gyártó csarnokokban WLAN lefedettség biztosítására mobil adatgyűjtők számára
  • Hoteleknek és konferencia központoknak (saját belső hálózat és vendég hálózat kialakítására)
  • Kis és nagykereskedelmi egységek számára
  • Kis és közepes logisztikai központoknak
  • Tömegközlekedési szolgáltatóknak

Cikk lábléc