Címkenyomtatás a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

Címkenyomtatás

 
Címkenyomtatás

A címkenyomtatáshoz Citizen, Zebra, Honeywell, Sato, Custom vagy Brother címkenyomtató, öntapadós címke és termál transzfer címkenyomtatás esetén festékszalag is szükséges. A Smartindy Kft. a címkenyomtatás szakértője.

 

További információ

A címkézési feladatok ellátása első hallásra nem tűnik túl bonyolultnak, azonban csak sok összetevő együttes megfelelése esetén lehet a legjobb minőségben, mégis gazdaságosan elvégezni. Az egyes elemek kiválasztásánál törekedni kell annak az optimumnak meghatározására, mellyel gyorsan, standardoknak és a megrendelői elvárásoknak megfelelő minőségben, legalacsonyabb költség mellett tudunk vonalkódos vagy egyéb címkét nyomtatni.

Az alacsony költség csökkenti a termelési költséget, ezzel növeli a versenyképességet, ez magától értetődik. A standardoknak és a megrendelői elvárásoknak nem megfelelő címke nyomtatásával viszont azt kockáztatjuk, hogy akár egy egész rakomány árut nem vesz át a megrendelő néhány hibás, filléres címke miatt. Van tehát tétje a helyes döntésnek!

Mit jelent a direkt-termál és termál-transzfer címkenyomtatás?

A direkt-termál nyomtatás során nem alkalmaz a nyomtató festékanyagot a nyomtatáshoz, maga a címke van vegyileg kezelve oly módon, hogy hő hatására elszíneződik. Így jön létre a nyomat a címkén (mint a régi fax készülékek esetében). Rövid élettartamú címkék nyomtatására alkalmas (2-3 hónapig garantálható a nyomat minősége), a vonalkódnyomtatót jobban igénybe veszi, gyorsabban kopik a nyomtatófej. Elsősorban élelmiszer, zöldség-gyümölcs, rövid szavatosságú termékek csomagolásánál alkalmazzák. Ezzel a módszerrel gyengébb minőségű vonalkódok nyomtathatók.

A termál-transzfer nyomtatás szintén hőhatáson alapul, azonban a hő hatására egy festékszalagról kerül át a nyomat a címkére. Kiváló minőségű nyomat, hosszú élettartamú címkék (akár 10-20 év) nyomtathatók. A címke alapanyaga lehet papír, műanyag, kompozit, textil vagy akár fém is.

Mitől függ a vonalkódos címke minősége?

Jó minőségű és standardoknak megfelelő minőségű címke nyomtatásához

  • megbízható és a feladatra kiválasztott, valamint rendszeresen karbantartott vonalkódnyomtató,
  • jól megválasztott címke,
  • címke anyagához illeszkedő festékszalag,
  • ha nem direkt alkalmazásból történik a címkenyomtatás, akkor címketervező szoftver
  • és a címkenyomtató – címkéhez és festékszalaghoz illeszkedő – szakszerű beállítása szükséges.

Zebra, Citizen, Honeywell, Sato, Custom, Brother – megbízható címkenyomtató

A Smartindy a legnagyobb címkenyomtató gyártóinak kiemelt partnere. A megfelelő vonalkódnyomtató, címke, festékszalag kiválasztásában és a címkenyomtató szakszerű beállításában, karbantartásában szakembereink nyújtanak segítséget.