RFID textil nyomonkövetés és mosodai rendszer a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

RFID textil nyomonkövetés és mosodai rendszer

Bevezetés

RFID textil nyomonkövetés és mosodai rendszer

Kórházi vagy egyéb szennyes textiláruk kezelésére és nyilvántartására kézenfekvő megoldás az RFID alkalmazása. Higiéniai vagy akár járványügyi szempontból is kerülendő a szennyes textiláruval való emberi érintkezés, azonban az üzemeltető tulajdonában lévő textiláru nyilvántartása elengedhetetlen. Erre a feladatra a legjobb megoldás az RFID mosodai rendszer.

Elkerülhető minden érintkezés a szennyezett holmival, az RFID alagúton áttolt szennyes ruha automatikusan megszámolásra kerül.

Nagy mennyiségű használt, szennyezett textil számolása RFID alkalmazásával

A szennyes textiláru tisztítása történhet saját vagy külső szerződött fél szolgáltatásának igénybevételével, azonban mindkét esetben igényként merül fel, hogy pontosan szeretnénk tudni az átadott és átvett textiláru mennyiségét, illetve a rendelkezésre álló készleteket.

A vonalkóddal történő azonosítás megkövetelné, hogy egyenként olvassuk le az azonosító kódokat, RFID esetében erre azonban nincs szükség. Nagy tömegben, egy időben, az emberi kéz érintése nélkül leolvashatjuk az RFID azonosítókat. A fertőzés kockázata minimálisra csökkenthető.

Egyedi azonosítás és számlálás

A textilárun mindössze egy gomb méretű RFID azonosítót (tag) kell elhelyezni, mely ellenáll a magas hőfokon történő mosásnak, vasalásnak, vegytisztításnak és fertőtlenítésnek is. Az újabb fejlesztésű tagok a visszahatott varrásban is elhelyezhetők, így abszolút észrevétlen a betegek számára.

Minden azonosító tag-nek egyedi azonosítója van, mely összerendelhető a nyilvántartó rendszerben az adott textiláruval. Átadáskor és átvételkor a gyűjtőzsákban lévő textilárut egy “alagút olvasón” átcsúsztatva megszámolásra kerül a benne lévő textiláru mennyisége, illetve a fajtája is azonosítható.

Életciklus nyomonkövetés RFID-val

Műtős ruházat, kórházi ruházat, ágynemű esetében fontos az adott textiláru életciklusának nyomon követése is. A pontos RFID nyilvántartás lehetővé teszi, hogy adott életciklusban a megadott darab selejtezésre kerüljön. Pontos belső szabályzatok rendelkeznek arról, hogy adott textilárukat meghatározott alkalommal lehet például fertőtleníteni, utána nem biztonságos a használata. Az RFID mosodai rendszer lehetővé teszi, hogy kiszűrjük ezeket az eseteket. A szállítószalagra helyezett textilek közül azonnal eltávolíthatjuk a selejtezésre ítélt darabokat, ezzel megtakaríthatjuk a felesleges mosás költségeit.

Életciklus nyomonkövetés RFID-val

RFID mosodai rendszer technikai adatai

Rádiófrekvenciás jellemzők

RFID MŰKÖDÉSI FREKVENCIA 13.56 MHz
TÁMOGATOTT RFID PROTOKOLOK TAGSYS C210, C220, C270 (NXP ICODE 1), C370 (NXP SLI) ISO 15693 AFI és csoportos block olvasási lehetőséggel, sok tag-es olvasás
KOMMUNIKÁCIÓS INTERFÉSZ: Ethernet, USB, RS232
RF KIMENŐ TELJESÍTMÉNY: beállítható ( 5W max)
HÁLÓZATI TÁPLÁLÁS: 24 VDC, 1.6A

RFID olvasó “alagút” fizikai paraméterei

AZ ALAGÚT ANTENNA BELSŐ MÉRETE: 50x50x70cm
TÖMEGE KÖRÜLBELÜL: 18kg
A KAPCSOLÓDÓ RFID OLVASÓ MÉRETE: 235 x 166 x 36 mm
TÖMEGE KÖRÜLBELÜL: 1 kg
ANYAGA: Alacsony sűrűségű, szabadon habosított, fedett, kemény, fehér PVC lemez, kültéri, UV stabil. Nehezen éghető, önkioltó.

Kinek ajánljuk az RFID mosodai rendszert?

  • Egészségügyi intézményeknek ágynemű, műtősruha, kórházi személyzet ruházatának kezelésére
  • Betegek ágyneműinek és törölközőinek nyilvántartására
  • Pontos elszámolást tesz lehetővé akár belső, akár külső mosoda végzi a tisztítást

Oldal Lábléc