SFA - mobil értékesítés a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

SFA - mobil értékesítés

Bevezetés

SFA - mobil értékesítés

Az értékesítők munkavégzésének automatizálása mobil megoldásokkal a hatékonyság növelésének legfontosabb eleme. Az SFA a helyszíni értékesítést, a területi képviselők munkájának összehangolását, a valósidejű értékesítési adatok rendelkezésre állását és a helyszíni számla / szállítólevél kiállítását támogatja.

A hosszú átfutási és adminisztrációs idő, a területi képviselők információs monopóliuma, a vevőadatbázis nehézkes karbantartása, a jelentések elkészítésének túlzott időigényessége, az ügyviteli bizonylatok (számla, szállító) lassú átfutása eddig mind problémát jelentettek, és azt mutatták, hogy a jelenlegi megoldások nem megfelelőek.

SFA – értékesítés bárhol, bármikor

A Distiller SFA (Sales Force Automation) egy olyan naprakész mobil kereskedelmi rendszer, amely a fenti problémákra nyújt egyszerű és hatékony megoldást. Jelentős mértékben támogatja az értékesítést és állandóan friss információkat szolgáltat a területi vezetőknek a területi képviselőkről. Gyorsabb reagálást tesz lehetővé, ezáltal biztosítja a vállalat versenyképességét.

A Distiller SFA segítségével a mobil eszközökből a maximumot hozhatjuk ki, a vállalat versenyképesség növelésének szolgálatába állíthatjuk bárhol, bármikor.

SFA – mobil vagy hagyományos papíralapú értékesítés?

A teljesség igénye nélkül az SFA az alábbi előnyöket nyújtja a hagyományos, papíralapú értékesítéshez képest.

SFA – naprakész információ

A Distiller maximálisan segíti a területi képviselők munkáját. Naprakész információkat, könnyebb adatátvitelt és egyszerűbb kommunikációt biztosít számukra.

A Distiller rendszere a területi vezetők munkáját is jelentősen megkönnyíti azáltal, hogy könnyebben és jobban ellenőrizhetik a területi képviselőket, hamarabb jutnak adatokhoz, és ezekből könnyebben tudnak jelentéseket, kimutatásokat készíteni.

SFA – riportok, gyors jelentés készítése

A Distiller a központban tárolt adatokból számos riportot tud készíteni, a jelentéskészítés egyszerűbbé és gyorsabbá válik, ami lényeges idő- és költségmegtakarítást jelenthet.

A területi képviselők a jelentéseiket és a megrendelést a boltlátogatás végeztével akár azonnal elküldhetik a központnak (a GPRS/3G/4G rendszernek köszönhetően). Az adatátvitel gyorsaságának különösen a gyorsan romló mindennapi fogyasztási cikkek értékesítése esetén van igen jelentős szerepe.

A vezetők a Distiller segítségével a központból nyert naprakész adatokból gombnyomásra elkészíthetik a jelentéseiket, kimutatásokat, ezáltal pontos és friss információkkal rendelkeznek a piac pillanatnyi állapotáról.

SFA - rendelésfelvétel, vevőtájékoztatás

A Distiller több helyen csatolható az Internethez, rendelésfelvételre, vevő tájékoztatásra és statisztikai funkciók eltárolására is alkalmas.

SFA – helyszíni számlázás

Problémát jelent a hosszú átfutási és adminisztrációs idő. Az ügyfelek számának növekedése, papíron történő adatfelvitel, faxolás, vagy telefonálás és a központi adatrögzítés korábban 5-10 napos átfutási időt igényeltek, a riportok elkészítése is hosszadalmas, nehézkes és költséges volt a papír alapú munkavégzés miatt.

SFA – moduláris felépítés, skálázhatóság

A Distiller extra moduljainak segítségével professzionálissá tehetjük értékesítési és ügyfélkapcsolati rendszerünket. A modulok utólag is integrálhatók az SFA rendszerbe, így a vállalat egyre növekvő igényeivel lépést tart az informatikai háttér is.

SFA – kinek ajánljuk?

  • Helyszíni értékesítéssel foglalkozó vállalkozásoknak (B2B és B2C)
  • Automatákat üzemeltető vállalkozásoknak
  • Területi képviselőkkel dolgozó vállalkozásoknak

SFA – Területi értékesítési vezetők szemével

A területi képviselők a rendszerrel elküldött utasításokat azonnal megkapják, és az általuk küldött jelentések is valós időben érkeznek be a központba. A területi vezető végig követheti a területi képviselő mozgását és teljesítményét, és szükség esetén azonnal felveheti vele a kapcsolatot.

A képviselők ellenőrzését segíti a GPS. Egy olyan helymeghatározó rendszer, amellyel a vezető ellenőrizheti, folyamatosan nyomon követheti, hogy a területi képviselő eljutott-e a megfelelő koordinátákhoz, a kijelölt boltokhoz.

A Distiller segítségével megtervezhetők a képviselők útvonalai. Lehetőség van napi látogatások útvonaltervének az elkészítésére vagy időszakos tervezésre is. A különböző útvonaltervek összevetésével optimalizálható a területi képviselők napi útvonala, amivel nemcsak az utazási idő, hanem a költségek is csökkennek.

Distiller SFA – főbb funkció

Alapadatok, túratervek

A Distiller rendszere eltárolja a boltok, termékek, akciók és szerződések adatait. A boltadatokból automatikusan túratervet készít és ad ki a Területi Képviselőknek. A túratervet a régióvezető hagyja jóvá, vagy akár teljes mértékben ő készíti el a képviselőknek szóló utasításokkal együtt. Lehetőség van ciklikus és egyedi túratervek kialakítására is.

Rendelésfelvétel, számlázás

A képviselő a kézi számítógépe és a Distiller segítségével egyszerűen vehet fel rendelést. Csak egy előre megadott űrlapot kell kitöltenie és elküldenie a központba. Az átadott termékekről a képviselők azonnal szállítólevelet vagy számlát is adnak.

Készlet-, konkurenciafigyelés, polckép

Mind a saját készletet, mind a konkurencia készletét, disztribúcióját és láthatóságát (polc-képét) képes felmérni a rendszer, emellett szükség szerint akár boltonként nyilvántartja a saját termékárakat, valamint a konkurencia termékeinek árait és egyéb kapcsolódó adatokat is. A képviselő a polcokon és a raktárban is felmérheti a termékeket és rögzítheti a hiányt.

Akciók, szerződések, promóciók

A Distiller rugalmasan kezeli a boltokba tervezett akcióterveket, promóciókat és szerződéseket. A Területi Képviselő jelentése alapján így az is nyomon követhető, milyen eredményei vannak egy akciónak. A rendszer a képviselőket automatikusan figyelmeztetheti az ellenőrizendő szerződésekre, állvány jelenlétre, és nyilvántarthatja a képviselő készletét a különféle promóciós anyagokból.

Kérdőívek

A központ által kiadott kérdőíveket a képviselők boltokban, vagy boltoktól függetlenül is kitölthetik és visszaküldhetik, ahol a rendszer kimutatásokat készít belőlük. Az aktuális kérdőív minden olyan boltlátogatásnál, ahol ez feladatként ki van adva automatikusan megjelenik a képviselő számára.

Levelezés és utasítások

A képviselők a kézi számítógépükön keresztül elektronikus levelezést folytathatnak bárkivel. A központba is küldhetnek üzeneteket és a központ is üzenhet nekik. Ezek az üzenetek tartozhatnak egy-egy naphoz, boltlátogatáshoz, megrendeléshez, számlához stb.

Jelentések

A Distiller a központban tárolt adatokból számos jelentést tud készíteni, ezzel segítve az adatok feldolgozását. A központ területekre összesített megrendelés kimutatást készít automatikusan, heti, havi bontásban, a vezetők és a területi képviselők felé. A képviselők mind a napi, mind a heti kimutatásaikat meg tudják nézni.

Értékesítési történet

A Distiller jelentést generál a véghezvitt látogatásokról a központnak adott területre, boltra, boltcsoportra. Ezen kívül lehetőség van természetesen egyéb automatikus jelentések beállítására is.

OLAP jelentések

A Distiller a legújabb jelentésgeneráló technikákat is használhatja. Az OLAP technológiával képes tetszőleges jelentéseket is generálni a vállalat forgalmával kapcsolatosan. Ezek egyszerűen kezelhetőek, Excel alapúak és gyorsan szétoszthatóak a vállalat vezetői között.

Distiller SFA modulok

A Distiller moduláris felépítésének köszönhetően cégspecifikusan építhetjük fel a rendszert. Minden modul továbbá egyéni igények szerint kerül testreszabásra, ezzel biztosítjuk partnereink számára a minél könnyebb kezelhetőséget és vállalati működésükhöz a legmegfelelőbb illeszkedést.

A Distiller kliens platformfüggetlen, így kliens oldalon lehetővé teszi kézi számítógép és laptop használatát is. A képviselők a központi szerverre tárcsáznak be és szinkronizálják az adatokat. A területi vezetők a helyi hálózaton keresztül desktop gépeiken vagy laptopjaik segítségével betárcsázással tudják a képviselőik munkáját elemezni.

Internetes Web-áruház

A Distiller-ben a megrendeléseket a regisztrált partnerek az Interneten keresztül is megadhatják. A rendszer kezeli az akciókat és a speciális – vevőre, vagy termékre vonatkozó engedményeket is.

Automaták üzemeltetése

A Distiller új távlatokat nyit az automatákat üzemeltető cégek számára. Rendszerünk az automata-adatokból automatikusan túratervet készít és ad ki a Képviselőknek. A Képviselők látogatásakor lekérdezik a fogyott mennyiséget az egyes termékekből – cappuccino, kávé stb. -, amit a rögzített receptúrához hasonlítva tudnak ellenőrizni. Alkalmas az automaták kategorizálására és konkurenciafigyelésre is. Az új automata igénylés, állapotfelmérés a képviselő által megadott adatokkal gördülékenyen rögzíthető.

Internetes pontgyűjtő akció

Pontgyűjtő akciók vezetése, amelyet a vevők az interneten (www, wap) keresztül tudnak figyelni. Kiváló eszköz a vevőhűség megtartására, amellyel jelentős forgalomnövekedés érhető el.

Call Center modul

A Distiller Call Center modulja segítségével lehetőséget biztosít a központi megrendelésfelvételek hatékonyabb kezelésére és a vevőkapcsolatok ápolására.

Vonalkódos értékesítés, készletgazdálkodás

A Distiller lehetővé teszi a vonalkódolvasó segítségével történő értékesítést. Továbbá a készletgazdálkodás vonalkódos automatizálására is lehetőséget nyújt.

Technológia szoftver

A Distiller rendszertechnikai szempontból tetszőleges operációs és adatbázis rendszer környezet, moduláris felépítés és kiváló testre szabhatóság jellemzi.

Oldal Lábléc