RFID alkalmazások fejlesztése a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

RFID alkalmazások fejlesztése

Az RFID azonosításon alapuló rendszerek tervezése és implementációja sokkal nagyobb szakértelmet kíván, mint egy vonalkódos rendszer felállítása. Az RFID adatgyűjtők, olvasók alkalmazásával hatalmas lépést tehet a folyamatok hatékonyabbá tételében – amennyiben megfelelő partnert választ a tervezéshez és implementációhoz. Tapasztalt szakértő kollégáink segítséget nyújtanak Önnek a tervezés szakaszától kezdődően az üzemeltetésig.

Milyen lehetőséget kínál az RFID technológia?

Az RFID technológia lehetőséget jelent a nagy tömegű adatok automatizált - emberi beavatkozás és fizikai kontaktus nélküli – valós idejű legyűjtésére.

Az egyedi igények megvalósíthatósága alapos vizsgálatot igényel, és az alábbi sarokpontokat szükséges feltérképezni:

  • a támogatni kívánt folyamat indokolja-e az RFID alkalmazását
  • megvalósítható-e az adott területen
  • integrálható-e az RFID a meglévő alkalmazásokban
  • melyik RFID technológia alkalmazható
  • milyen RFID eszközökkel valósítható meg a beruházás célja

Milyen RFID alkalmazásokat fejleszt a Smartindy Kft.?

A teljesség igénye nélkül néhány folyamat, amely jól támogatható RFID technológiával.

RTI – visszatérő göngyölegek RFID kezelése

Nagy értékű göngyölegek követhetetlensége / nehézkes követése pillanatok alatt óriási veszteségeket képes okozni egy vállalatnak. A visszatérő göngyölegek akár a szállítójárműben azonosíthatóak és megszámolhatóak RFID segítségével, emberi beavatkozás nélkül.

RFID – mosodai alkalmazások, hulladékkezelés

Külső vagy belső mosodában tisztított textilárú kezelése, átadása, átvétele hosszadalmas és pontatlan kézi számolással és nyilvántartással. Szállodák, egészségügyi intézmények, nagyobb ipari termelőüzemek számára gyorsan megtérülő befektetést jelent az RFID alkalmazása. A hulladékgazdálkodás automatizált folyamatai, a környezetvédelmi normák teljesítése gazdaságossá teszik az RFID alkalmazását.

Könyvtári, irattári alkalmazások – RFID iratazonosítás

Iratok, könyvek RFID jelölésével önkiszolgáló kölcsönzési rendszerek és iratnyilvántartások építhetők.

RFID csomagkezelés

Az utasok poggyászainak RFID azonosításával automatizálhatók a poggyászkezelési és irányítási feladatok repülőtereken és a csomaglogisztikai szolgáltatóknál.

Termeléskövetés RFID alapokon

A gyártósoron elkészült termékek RFID jelölése automatikus termeléskövetést, készre jelentést tesz lehetővé. Emellett támogatja a minőségbiztosítás és készletkezelés folyamatait is.

RFID leltár

Akár készlet, akár tárgyi eszköz leltározásáról beszélünk, az RFID technológia segítségével a vonalkódos leltárhoz viszonyítva akár 70-90%-al rövidebb idő alatt elvégezhető a leltározás és a kiértékelés. Gyakori leltár esetén (például a divatáru kereskedelemben) az RFID beruházás megtérülése egy éven belüli.