WLAN hálózatépítés – Teszteléssel, méréssel garantált minőség a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

WLAN hálózatépítési szolgáltatás – Teszteléssel és jegyzőkönyvezett ellenőrző méréssel garantált minőségben

A WLAN hálózat kialakításának mérést és tervezést követő lépése a hálózati kábelek és végpontok kiépítése a rádiós cellák és a megrendelő meglévő vezetékes hálózata között. A hálózatépítés része a rádiós cellák, WLAN routerek, controllerek felszerelése és konfigurálása is. Ez a munkálat sok esetben a megrendelőink saját kivitelezésében készül el, amelynek vitathatatlan előnye, hogy kellő ismerettel rendelkeznek a saját telephelyük vezeték rendszerével kapcsolatban. Ennek ellenére a teljes rendszer hibamentes működésre vállalt jótállás miatt előnyösnek tartjuk saját magunk elvégezni. Ezzel elkerülhetők a vezetékelési hibából adódó felesleges kiadások és késlekedések a kivitelezésben.

Rádiós cellák és WLAN eszközök telepítése

A vezetékelés kiépítése és ellenőrzése után kerül sor a rádiós cellák (AP) és más WLAN eszközök (pl. controllerek) felszerelésére a tervekben meghatározott helyekre és módon. Ennek a fázisnak a feladata a tervekben szereplő védőburkolatok (pld. IP doboz) felszerelése is olyan helyeken, ahol erre a megfelelő működés és az elvárható üzemidő (6-10 év) miatt szükséges a műszaki berendezések védelmében. Ez különösen a kültérre vagy extrém hideg / meleg / párás helyszínre történő felszerelés esetén szükséges.

WLAN elérési pontok és controllerek konfigurálása

A felszerelt és ellenőrzött eszközök konfigurálása során mérnökeink elvégzik a WLAN hálózati elemek és kliensek (pl. mobil adatgyűjtők) paramétereinek beállítását. Az eszközök ilyenkor kapják meg az hálózati IP címeket, konfigurációs beállításokat, illetve a hálózatbiztonsági paramétereket. A konfigurálás része az új WLAN hálózat “összekapcsolása” a már meglévő LAN / WLAN hálózattal.

WLAN ellenőrző mérés

A konfigurálást követően ellenőrző méréseket végzünk, amelynek során ellenőrizzük az elvárások szerinti lefedettséget, hálózati paramétereket, átviteli sebességet, jelszinteket, valamint elvégezzük a rendszer finomhangolását. A sikeres tesztüzemet követően az eredményeket jegyzőkönyvben rögzítjük. Sikeresnek tekintjük a tesztüzemet, ha a mért eredmények megegyeznek a tervdokumentációban szereplő előzetes elvárásoknak és paramétereknek.