Fém felületre rögzíthető RFID tag a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

Fém felületre rögzíthető RFID tag

Fém felületre rögzíthető RFID tag fő tulajdonságai

  • Közvetlenül fémes felületre rakható
  • Tokozott vagy laminált öntapadó kivitel
  • Tokozás függvényében áll ellen a környezeti hatásoknak
  • Többféle chip és memória méret
  • Csak olvasható és írható/olvasható kivitel
  • UHF RFID, HF RFID kivitelek
  • Fémes felületen általában jobb teljesítmény

RFID tag - fémes felületre

A fémes felületre fejlesztett RFID tag kiküszöböli a hagyományos RFID tag-ek esetében tapasztalható problémákat, közvetlenül rátehető bármilyen fém felületre. A fémes RFID tag készülhet speciális tokozással is, vagy hagyományos, öntapadó, laminált RFID címke formájában is. A kemény tokozás megvédi az RFID tag-et a környezeti hatásoktól, mint a mechanikai sérülések vagy vegyi anyagok káros hatásai, az öntapadó fémes RFID címke pedig általában nyomtatható (vastagságtól függ) és egyszerűen felragasztható közvetlenül a fém felületre. Rengeteg féle kivitelben létezik, az igények és felhasználás ismeretében tudunk ajánlást tenni a megfelelő tokozott RFID címkére.

Tartósan rögzíthető fémes RFID tag

A gyárilag kialakított rögzítési pontok lehetővé teszik, hogy akár csavarozással, szegecseléssel, ragasztással rögzíthessük az RFID tag-et az azonosítandó tárgy fém felületére. Oldható kötések esetén a tokozott RFID tag többször felhasználható. Alkalmasak gépek, berendezések, járművek, tartályok, konténerek hosszú távú azonosítására.

Fémes RFID tag – kisebb sérülésveszély, kisebb helyszükséglet

A hagyományos RFID tag csak távtartóval rögzíthető fémes felületekre, mert a fém befolyásolja az antenna (transzponder) teljesítményét és elhangolja azt. Ezért az antenna és a fém felület között 0,5-2 cm távolságnak kell lennie minimum. A fémes RFID tag közvetlenül rögzíthető a fém felületre, így nő a teljesítmény, a távtartó elhagyásával kompaktabb megoldást nyújt és az RFID tag mechanikai sérülésének veszélye is csökken.

Nagyobb RF teljesítmény fémes felületen

A fémes RFID tag mintegy „tükörként” használja a fém felületet, így azt tapasztalhatjuk, hogy hagyományos fa, plasztik vagy más felületen csökken a teljesítmény, csökken az olvasási távolság, míg fémes felületen a teljesítmény megnő.