További információ

Denso Corporation karijai székhelyű nemzetközi autóalkatrész-gyártó cég, mely 1949-ben, a Toyota-csoportból kiválva alakult meg Nippon Denso Co. Ltd. néven. 2017 márciusában a Denso Corporation 190 leányvállalatból állt – 62 Japánban, 28 Észak-Amerikában, 35 Európában, 59 Ázsiában, illetve 6 Dél-Amerikában és egyéb helyen – melyek összesen 154 493 főt foglalkoztattak. 2016-ban a Denso a 268. helyen szerepelt a Fortune 500 listán. Széles termékportfólióval rendelkezik, és nemzetközi szinten is érezhető hatást gyakorol a világ alakulására.

A világhírű TOYOTA cégcsoport tagjaként vonalkódos és RFID eszközöket is gyártanak a speciális ipari szenzorok mellet.

A DENSO WAVE olyan termékeket kínál, amelyek hozzájárulnak az ipari világ termelékenységének javításához, mindezt négy üzleti területen: robot üzletág, vezérlő üzletág, rendszermegoldás üzletág és a számunkra is nagy jelentőséggel bíró AUTO-ID üzletág területein, amely vonalkód- és RFID-olvasók fejlesztésére, tervezésére és értékesítésére fókuszál. A DENSO WAVE, több mint 35 éve nyújt „kiteljesedést” az ügyfeleknek AUTO-ID termékeken keresztül. A világ első mobil terminál- és CCD-szkennerének és QR Code®-jának, valamint más új kódoknak a kifejlesztésével támogatja ügyfelei üzleti növekedését.

Denso Wave — ipari vonalkódos PDA és RFID adatgyűjtő 

1994-ben a japán Denso Wave fejlesztette ki a  QR (Quick Response) kódot, ami egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód) és ingyenesen felhasználható, nyílt szabvánnyá tették. A kapcsolódó szabadalmak a Denso Wave tulajdonában vannak, de a QR-szabványnak megfelelő felhasználásuk ingyenes. A „QR Code” név a Denso Wave védjegye, így a védjegyoltalom alá eső országokban a tulajdonos Denso Wave-et is meg kell jelölni használata esetén. Mindez nem érinti a QR-kódot, mivel az önmagában, a „QR Code” név megadása nélkül is használható.

A Denso Wave magyarországi partnere a Smartindy Kft.

Teljes portfólióval, tanácsadással, integrációval, működő rendszerekkel és terméktámogatással elérhetőek a Denso termékek budapesti és szegedi bemutatótermünkben.