További információ

A SATO-t 1940-ben alapították bambusz, rattan és pálma feldolgozására szolgáló gépek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére. 1962-ben a SATO alapítója, Yo Sato feltalált egy kézi címkézőt. A cég ezt követően úttörővé vált az árjelölésben, és új piacokat tudott megtalálni, mivel a kézi címkéző világszerte nagy sikert aratott. 1964-ben a SATO önállóan megkezdte a kézi címkézők gyártását, túllépve a gépgyártó paradigmáján, és az ellátási üzletág alapjait építve.

Az 1970-es években a POS-rendszerek megjelenésével a SATO új kézi címkéző modelleket fejlesztett ki, amelyek kompatibilisek voltak az optikai karakterfelismeréssel (OCR) és a vonalkódokkal.

1981-ben a vállalat a bolti jelölési megoldások vezető gyártójává nőtte ki magát, amikor feltalálta a világ első termikus transzfer nyomtatóját JAN/UPC/EAN POS rendszerekhez.

SATO — innovatív megoldások címkenyomtatásban – asztali, félipari, ipari és mobil címkenyomtató, RFID és Stand Alone nyomtató

Azóta a vonalkód-alkalmazások drámaian elterjedtek az áruk kezelésére számos iparágban, beleértve a 2D kódok használatát is. Az elmúlt években pedig az RFID technológia és alkalmazások gyors fejlődése volt még nagyobb hatással a SATO munkásságára: A vonalkódok és a 2D kódok terén sok éven át kifejlesztett automatikus azonosítási szakértelmét felhasználva fejlesztette ki és forgalmazta az első RFID nyomtatót Japánban 2003-ban. A SATO ma világszerte, vezető japán és nemzetközi vállalatokkal együttműködve működik, hozzájárulva a fejlesztéshez.

A SATO magyarországi partnere a Smartindy Kft.

A SATO magyarországi partnere a Smartindy Kft, teljes termékválasztékkal, szervizszolgáltatásokkal, tanácsadással és integrációval támogatjuk a beruházásokat budapesti és szegedi bemutatótermeinkben.