RFID mosodai rendszer a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

RFID mosodai rendszer

Bevezetés

RFID mosodai rendszer

Szállodai vagy egyéb szennyes textiláruk kezelésére és nyilvántartására kézenfekvő megoldás az RFID alkalmazása. Akár saját mosodájának teljesítményét szeretné mérni, akár bértextíliával foglalkozik, az érintésmentes és gyors adatgyűjtésre az RFID alkalmazása kézenfekvő megoldást kínál.

Nagy tömegű textiláru kezelése RFID-val

A szennyes textiláru tisztítása történhet saját vagy külső szerződött fél szolgáltatásának igénybevételével, azonban mindkét esetben igényként merül fel, hogy pontosan szeretnénk tudni az átadott és átvett textiláru mennyiségét, illetve a rendelkezésre álló készleteket. A vonalkóddal történő azonosítás megkövetelné, hogy egyenként olvassuk le az azonosító kódokat, RFID esetében erre azonban nincs szükség. Nagy tömegben, egy időben, az emberi kéz érintése nélkül leolvashatjuk az RFID azonosítókat.

Egyedi azonosítás és számlálás

A textilárun mindössze egy gomb méretű RFID azonosítót (tag) kell elhelyezni, mely ellenáll a magas hőfokon történő mosásnak, vasalásnak, vegytisztításnak és fertőtlenítésnek is. Minden azonosító tag-nek egyedi azonosítója van, mely összerendelhető a nyilvántartó rendszerben az adott textiláruval. Átadáskor és átvételkor a gyűjtőzsákban lévő textilárut egy “alagút olvasón” átcsúsztatva megszámolásra kerül a benne lévő textiláru mennyisége, illetve a fajtája is azonosítható.

Kézi RFID adatgyűjtővel a szennyes ruha átvétele és átadása is pillanatok alatt elvégezhető, így mindig pontosan tud elszámolni a partnereivel.

Hogyan működik az RFID mosodai rendszer?

Immár kétféle, egymástól eltérő RFID technológiával is elérhető az RFID mosodai rendszerünk. A pontos feladat felmérés alapján az Ön igényei döntik el, melyik RFID technológiát alkalmazzuk. (HF vagy UHF)

Az alapfunkciókra építve a rendszer egyedileg testre szabható, így pontosan azt adjuk Önnek, amire szüksége van!

Alapfunkciók:

 • Textil törzs, melyben minden tételt egyedileg rögzíteni kell
 • RFID tag írás és összerendelés — minden tétel egyedi azonosítót kap
 • Dolgozói törzs
 • Munkafázisok (amennyiben monitorozni szeretné a munkafolyamatokat, mérni a teljesítményt)
 • Textil átvétel (lehet két fázisú: ügyfél telephelyen átvétel mobil adatgyűjtővel, majd mosodai átvétel)
 • Válogatás, selejtezés, aktiválás, stb.
 • Textil kiadás (szintén akár két fázisban is rögzíthető)
 • Riportok
Hogyan működik az RFID mosodai rendszer?
Monitorozható az egyes munkaállomások teljesítménye (automatikus olvasás időbélyeggel)

Életciklus nyomonkövetés RFID-val

Munkaruházat, kórházi ruházat, ágynemű esetében fontos az adott textiláru életciklusának nyomonkövetése is. A pontos RFID nyilvántartás lehetővé teszi, hogy adott életciklusban a megadott darab selejtezésre kerüljön.

Az életciklus követésével (mosási szám nyilvántartása) pontos képet kap a textiláru elhasználódásáról, mérhető az anyag minősége. Pontos képet kaphat arról, hogy a bérbeadott textiláru milyen bevételeket termel Önnek, vagy honnan kell beszereznie legközelebb a textil termékeket.

Kinek ajánljuk az RFID mosodai rendszert?

 • Textil vagy munkaruha bérbeadással foglalkozó vállalkozásoknak
 • Munkaruházat nyilvántartására (a szennyes ruha gyűjtőkonténer bedobónyílásába helyezhető az alagút)
 • Ipari mosodai szolgáltatást végző vállalkozásoknak
 • Hotel és vendéglátóipari vállalkozásoknak textiláru kezelésre

Oldal Lábléc