További információ

A rádiófrekvenciás azonosítás – RFID – a tag-ek és RFID eszközök árának csökkenésével egyre több alkalmazásban válik elérhetővé. Napjainkban már olyan területeken is rentábilissá válik a használata, ahol eddig ez gazdasági megfontolások miatt szóba sem jöhetett.

RFID olvasó

Mely a tag-ben tárolt adatok olvasását és azok eljuttatását fogja végezni az informatikai rendszer felé.

Mi alapján érdemes RFID eszközöket választani?

A Smartindy 1998-óta elismert szakértője az RFID technológiának. A vitathatatlanul olcsó, ámbár sok esetben nem kiforrott távol-keleti gyártók termékei helyett az európai és amerikai gyártók RFID eszközeiből építjük a rendszereinket és ezek megvásárlását is javasoljuk. Ezek előnyei a

  • stabil gyártói háttér
  • stabil garanciális és szerviz háttér
  • kimondottan magas színvonalú terméktámogatás

Ezek közül talán elsőre nem nyilvánvaló, de a terméktámogatás a legfontosabb. Az RFID eszközök integrálása nagyon sok buktatót rejt. A hatékony terméktámogatás nélkül nem egy projektet láttunk elbukni, melynek alacsonyabb áru eszközei gyakorlatilag végül nulla értéket képviseltek.

Mivel körültekintő tervezést és akár tesztelést is igényel a megfelelő RFID eszköz kiválasztása, ezért javasoljuk a kapcsolatfelvételt RFID szakértő kollégáinkkal, akik készséggel nyújtanak támogatást a sikeres bevezetéshez.