Addimat felhasználó azonosító RFID kulcs a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

Addimat felhasználó azonosító RFID kulcs

Addimat felhasználó azonosító RFID kulcs – Biztonságos és gazdaságos megoldás

Az Addimat felhasználó azonosító RFID kulcs biztonságos, ugyanakkor gazdaságos lehetőséget kínál a felhasználók azonosításához. Bármely számítógéphez vagy berendezéshez kapcsolva az Addimat RFID kulcs azonosítja a felhasználót. A hagyományos jelszavas vagy PIN kódos ki és beléptetéshez képest nem marad el a felhasználó azonosítása és kiléptetése.

A mágneses olvasó egységhez “hozzátapad” az RFID kulcs, ezzel megtörténik automatikusan a bejelentkeztetés. Amikor a felhasználó kiveszi a kulcsot az RFID olvasóból, automatikusan megtörténik a kijelentkeztetés. Használata rendkívül egyszerű és biztonságos. Az RFID kulcs nem manipulálható, így minimalizálható a visszaélés kockázata.

Az Addimat RFID azonosító kulcs segítségével megoldódnak a felhasználó azonosítás problémái.A hagyományos jelszavas vagy PIN kódos azonosításnál állandó problémát jelent, hogy az egyes felhasználók munkavégzés utáni kilépését nem lehet “kikényszeríteni”. Így ha elfelejtett az egyik dolgozó kijelentkezni, a következő felhasználó is az ő nevében végezhet műveleteket. A felelősségi kérdések esetén sebezhető a rendszer, hiszen nem bizonyítható a dolgozó identitása.

Addimat RFID kulcs – pontos felhasználó azonosítás

A svájci székhelyű Addimat fejlesztése az RFID technológia felhasználásával erre a problémára kínál megoldást. A rendszer rendkívül ötletes és egyszerűen használható.

A rendszer elemei az alábbiak:

 • mágneses rögzítővel ellátott Addimat RFID olvasó, mely USB vagy RS-232 porton keresztül csatlakozik a számítógéphez vagy más berendezéshez
 • Addimat RFID chipet tartalmazó felhasználói kulcsok
 • Addimat szoftver

Addimat RFID felhasználói azonosítás

Az Addimat rendszer használata végtelenül egyszerű. A felhasználó a mágneses rögzítővel ellátott RFID olvasó egységbe helyezi a kulcsot. A felhasználó azonosítása és a bejelentkeztetés azonnal megtörténik. Miután a szükséges műveleteket elvégezte (pl. kiállított egy számlát, szállítólevelet, elvégzett egy nyomtatást, stb) kiveszi a kulcsot az olvasóból, így a kijelentkeztetés azonnal megtörténik.

A rendszer telepítése és integrálása nem igényel különösebb fejlesztést.

Az Addimat kulcsok 48 karakteres RFID azonosítókat tartalmaznak, melynek egyedisége világszerte garantált. Nem fordulhat elő 2 egyforma azonosító, így minden kulcs egyedi és biztonságos. A kulcsok azonosítója védett, nem manipulálható.

A kulcsok különféle színekben elérhetők. A színkódolás alkalmas arra, hogy az egyes felhasználók ne keverjék össze az RFID kulcsokat, vagy akár jogosultsági szintek is rendelhetők az egyes színekhez.

Az Addimat RFID azonosító kulcs főbb felhasználási területei:

 • POS rendszerekben és éttermi kasszáknál felhasználói azonosításra
 • ERP, ügyviteli, tárgyi eszköz nyilvántartási rendszerekben felhasználó azonosításra
 • Szoftverek hardveres védelmére, felhasználói jogosultság ellenőrzésére
 • Berendezések és készülékek felhasználóinak azonosítására
 • Termeléskövetési rendszerekben dolgozó azonosítására
 • Önkiszolgáló tárolószekrényeknél dolgozó azonosítására
 • Raktárakban és logisztikai alkalmazásokban felhasználó azonosításra
 • Egészségügyben gyógyszer szekrények és raktárak esetében dolgozó azonosításra