Mozi- és ajándékjegyek nyomtatása 5 országban | Cinema City a Smartindy weboldalán

Oldal fejléc

Mozi- és ajándékjegyek nyomtatása 5 országban | Cinema City

Mozi- és ajándékjegyek nyomtatása 5 országban | Cinema City

A magyarországi Cinema City hálózatot üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. két éve használ Citizen CL-S400DT ipari asztali berendezéseket mozi- és ajándékjegyek nyomtatására. Bár a Cinema City többféle jegynyomtatót is alkalmaz, a hazai pénztárosai körében a Citizen CL-S400DT a legkedveltebb.

Michal Wojtków, az I.T. Magyar Cinema Kft. IT menedzsere osztja meg tapasztalatait a Citizen címkenyomtatókról és az együttműködésről a Vonalkód Centrum Kft.-vel.

A Cinema City International-ről

A Cinema City International Európa és Izrael egyik legnagyobb szórakoztatóipari csoportja, mozihálózata 7 országban van jelen: Lengyelországban, Izraelben, Magyarországon, Csehországban, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában. A vállalat 99 multiplexet üzemeltet 966 vászonnal, 10 multiplexben 3D Imax mozit is működtet, s 2013 márciusában megnyitotta első európai 4DX moziját Budapesten, a Cinema City Westendben. A CineWorld egyesült királysági moziüzemeltetővel való idei egyesülést követően a csoport a második legnagyobb moziüzemeltetővé vált Európában.

Citizen címkenyomtatók a jegypénztárakban

Az elmúlt 2 évben a Cinema City 45 db CL-S400DT készüléket szerzett be hazai filmszínházai számára. Az utolsó 7 címkenyomtató nemrégiben érkezett meg a mozihálózathoz. Jelenleg minden Magyarországon működő Cinema City moziban van legalább egy CL-S400DT címkenyomtató az irodában, és két budapesti filmszínházban minden jegyértékesítési állomáson ezt a modellt használják jegynyomtatásra is.

A Magyarország egyetlen 4DX moziját üzemeltető Cinema City Westendben pedig csak Citizen jegynyomtatókat alkalmaznak. A külső hajtogatott médiára nyomtatott jegyek előállításán túl a Cinema City irodai célokra is használja a direkt termál nyomtatási technológiát alkalmazó CL-S400DT-t címkenyomtatót: ajándékjegyeket nyomtatnak vele címkére és magyar nyelvű tájékoztatót tartalmazó kis matricákat a 3D-s szemüvegek csomagolására. Irodai alkalmazás esetén külső papírtekercs-tartóval használják a készüléket

Nagyon jó tapasztalatokra tettünk szert az első Citizen nyomtatóinkkal, amelyek CLP-521 eszközök voltak. A berendezések, amelyek közül néhány 10 évnél is idősebb volt, nagyon jól működtek, és alig volt szükség a karbantartásukra ezen időszak alatt.” – mondja el Michal Wojtków, az I.T. Magyar Cinema Kft. IT menedzsere.

2 éve a Cinema City kisméretű, ugyanakkor megfelelő kapacitású és alacsony fenntartási költségű címkenyomtatót keresett.

Azért a CL-S400DT-re esett a választásunk, mert nagyon jó volt a korábbi Citizen nyomtatóink minősége, és a Citizen igen kedvező garanciális feltételeket biztosított. A CL-S400DT nagyon költséghatékony eszköz: a nyomtató ára is megfizethető, és a kiterjesztett garanciával a következő öt évben nincs gondunk a karbantartási költségekre. Összességében ez sokkal jobb ajánlat más márkákhoz képest.”– teszi hozzá Michal Wojtków.

Citizen címkenyomtatók a jegypénztárakban
Cinema City: jegynyomtatás Citizen nyomtatóval

Citizen CL-S400DT: a hazai Cinema City jegypénztárosok kedvence

A CL-S400DT olyan egyszerűen kezelhető, hogy szinte alig volt szükség a pénztárosok oktatására, a Cinema City csak egy rövid kézikönyvet biztosított számukra az optikai szenzor beállításáról. Bár a Cinema City más jegynyomtató-márkákat is alkalmaz, a hazai pénztárosai a CL-S400DT készülékeket preferálják, ezek a “legkedveltebbek a körükben” – jegyzi meg Wojtków. Az eszköz egyszerűen tisztítható a rendszeres karbantartás során, és nagyon halk működés közben, így kényelmes a használata.

Mivel a Cinema City leporellós jegyeket alkalmaz, fontos szempont számára, hogy a CL-S400DT nem rendelkezik belső médiatartóval. A CL-S400DT a külső hajtogatott médiát a készülék mögül adagolja be egy, a Cinema Citynek speciálisan erre a célra gyártott berendezésből. A Citizen Hi-Lift™ fémmechanizmusa lehetővé teszi az egyszerű médiabetöltést, s a Hi-Open™ mechanizmusnak köszönhetően függőleges irányban nyíló készülék kis helyen is elfér. Az LCD vezérlőpanelen olvasható üzenetek lehetővé teszik a gyors konfigurálást.

Cinema City és a Smartindy Kft. – együttműködés az üzemeltetésben

Amikor a Cinema City néhány éve hazai szervizpartnert keresett korábbi CLP-521 készülékeihez, felvette a kapcsolatot a Vonalkód Centrum Kft.-vel. A címke- és vonalkódnyomtatókat gyártó Citizen Systems kiemelt kereskedelmi és szervizpartnereként a Vonalkód Centrum a régebbi készülékekről a CL-S400DT nyomtatókra történő átállásban támogatta a magyarországi Cinema City-t. A CL-S400DT készülékek beszerzése során a Vonalkód Centrum leszállította a kért berendezéseket a mozihálózat számára, s a konfigurálásban is támogatást nyújtott, összehangolva a Cinema City saját rendszerét az új Citizen nyomtatókkal. Mindemellett címkéket is biztosított az ajándékjegyek és a 3D-s szemüvegek csomagolására kerülő információs matricák előállításához.

A Citizen CL-S400DT nem csak Magyarországon bizonyított

A Cinema City nem csak a Magyarországon működő mozikban alkalmazza a CL-S400DT-t, hanem Lengyelországban, Izraelben, Csehországban és Szlovákiában is. A Cinema City minden új mozinyitásnál ezt a Citizen modellt használja, és a meglévő régebbi nyomtatókat is Citizen CL-S400DT készülékekkel cseréli majd le.

Egy mozi esetében alapvető fontosságú, hogy a látogatók ne tapasztaljanak jegynyomtatási hiba miatti késedelmes kiszolgálást vagy problémát. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a  nyomtatóinkkal támogathatjuk a Cinema Cityt ezen cél elérésében, és eszközeink a csoport működésének szerves részévé váltak.” – mutat rá Jörk Schüßler, a Citizen Systems Europe GmbH európai marketingmenedzsere.

A mozikon túl a Citizen CL-S400DT más jegyértékesítési pontok (például múzeumok, rendezvények) számára is megfelelő választás lehet beszállókártyák, árucímkék és jegyek előállítására.